Computer awareness Questions and answers for those who preparing for MCA Entrance Examination 2012.

1. What is the permanent memory built in computer called?
Ans. ROM

2. VIRUS stands for?
Ans. Vital Information Resource under Siege

3. How are data organized in a spreadsheet?
Ans. Rows and Columns

4. The term that we use to describe physical components of a computer is called?
Ans. Hardware

5. Expand WWW.
Ans. World Wide Web

6. “Zipping” a file means?
Ans. Compressing the file size.

7. What is objective of UPS?
Ans. Provides backup power

8. Modem speeds are measured in ...............
Ans. BPS

9. MPIS stands for?
Ans. Million Instructions per Second

10. What is the address given to a computer connected to a network called?
Ans. IP Address

11. Biometric is a ............... device.
Ans. Input

12. Who built the first mechanical calculator?
Ans. Pascal

13. The basic operations performed by computer are?
Ans. Arithmetic, Logical & Storage operations

14. The term DSL stands for:
Ans. Digital Subcriber Line

15. ISP means:
Ans. Internet Service Provider


Post a Comment

 
Top