Computer General Awareness Sample Questions for Bank PO and Clerk


1. This ......... tier processes HTTP protocol, scripting tasks, performs calculations, and provides access to data.
(a)Client
(b)Applications/Web server
(c)Enterprise server
(d)DBA
(e)None of these
Ans. Client

2. A polymorphic virus:
(a)modifies its program code each time it attaches itself to another program or file
(b)is a malicious-logic program that copies itself repeatedly in memory or on a disk drive until no memory or disk space remains
(c)a malicious logic program that hides within or looks like a legitimate program
(d)infects a program file, but still reports the size and creation date of the original, uninfected program
(e)None of these
Ans. modifies its program code each time it attaches itself to another program or file

3. The Secure Electronic Transaction (SET) specification :
(a)is a notice, issued and verified by a certificate authority, that guarantees a user or Website is legitimate
(b)provides private key encryption of all data that passes between a client and a server
(c)allows users to choose an encryption scheme for the data that passes between a client and a server
(d)uses a public key encryption to secure credit-card transaction systems
(e)None of these
Ans. Uses a public-key encryption to secure credit-card transaction systems

4. ......... allows wireless mobile devices to access the Internet and its services such as the Web and e-mail:
(a)TCP/IP
(b)Ethernet
(cWAP
(d)Token ring
(e)None of these
Ans. WAP

5. 'DOS' floppy disk does not have:
(a)A Boot Record
(b)A File Allocation Table
(c)A Root Directory
(d)Virtual Memory
(e)BIOS
Ans. Virtual Memory

6. A passive threat to computer security is:
(a)Malicious Intent
(b)Sabotage
(c)Accident Errors
(d)Espionage Agents
(e)None of these
Ans. Malicious Intent

7. All of the following are basic principles of net works, except:
(a)each computer must have a network card
(b)there must be communications media connecting the network hardware devices
(c)there must be at least one connecting device
(d)each computer must have software that supports the movement of information
(e)None of these
Ans. there must be communications media connecting the network hardware devices

8. 'MICR' technology used for clearance of cheques by banks refers to:
(a)Magnetic Ink Character Recognition
(b)Magnetic Intelligence Character Recognition
(c)Magnetic Information Cable Recognition
(d)Magnetic Insurance Cases Recognition
(e)None of these
Ans. Magnetic Ink Character Recognition

9. All the information collected during database development is stored in a:
(a)repository
(b)data warehouse
(c)RAD
(d)CASE
(e)None of these
Ans. data warehouse

10. The ......... component is used by the data analyst to create the queries that access the database.
(a)data extraction
(b)end-user query tool
(c)end-user presentation tool
(d)data store
(e)None of these
Ans. end-user query tool


11. A ......... allows network users to share a single copy of software, which resides on the network server.
(a)single user license agreement
(b)network site license
(c)end user license agreement
(d)business software license
(e)None of these
Ans. network site license

12. Microwave transmission is used in environments where installing physical transmission media is:
(a)difficult or impossible and where line of sight transmission is unavailable
(b)easy or promising and where line of sight transmission is unavailable
(c)difficult or impossible and where line of sight transmission is available
(d)easy or promising and where line of sight transmission is available
(e)None of these
Ans. easy or promising and where line of sight transmission is available

13. Which is NOT a good Web security strategy?
(a)Restrict access to the Web server; keep a minimum number of ports open
(b)Limit the users who can load software, edit or add files.
(c)Add demo programs, so users can test system without accessing production data.
(d)Remove unnecessary compilers and interpreters.
(e)None of these
Ans. Remove unnecessary compilers and interpreters.

14. The word FIP stands for:
(a)File Translate Protocol
(b)File Transit Protocol
(c)File Typing Protocol
(d)File Transfer Protocol
(e)None of these
Ans. File Translate Protocol

15. Voice mail:
(a)is the exchange of text messages and computer files transmitted via a communications network such as a local area network or the Internet
(b)permits users to converse in real time with each other via the computer while connected to the Internet
(c)functions much like an answering machine, allowing callers to leave a voice message for the called party
(d)involves using video and computer technology to conduct a meeting between participants at geographically separate locations
(e)None of these
Ans. functions much like an answering machine, allowing callers to leave a voice message for the called party

16. A communication processor that connects dissimilar networks by providing the translation from one set of protocol to another is:
(a)Bridge
(b)Gateway
(c)Router
(d)Modem
(e) All of these
Ans. Gateway

17. How is power supplied to a low power USB device?
(a)Through a power cable
(b)From an external power supply
(c)Directly from the computer's power supply
(d)Through the USB cable
(e)None of these
Ans. Through the USB cable

18. RSA is:
(a)Symmetric Cryptosystem
(b)Asymmetric Cryptosystem
(c)Block Cypher
(d)Digital Signature
(e)None of these
Ans. Digital Signature

19. When you are selecting a mouse for a particular computer system, what is the most important consideration?
(a)The type of drivers that come with the mouse
(b)The length of the mouse cord
(c)The type of connector the mouse is equipped with
(d)The number of buttons the mouse has
(e)None of these
Ans. The type of connector the mouse is equipped with

20. The ......... data mining technique derives rules from real world case examples.
(a)Rule discover
(b)Signal processing
(c)Neural nets
(d)Case based reasoning
(e)None of these
Ans. Neural nets

21. ......... are used to identify a user who returns to a Website.
(a)Cookies
(b)Plugins
(c)Scripts
(d)ASPs
(e)None of these
Ans. Cookies

22. A DVD-RAM is similar to a ......... except it has storage capacities up to 5.2 GB.
(a)CD-R
(b)floppy disk
(c)CD-RW
(d)hard disk
(e)None of these
Ans. CD-RW

23. Which of the following is a general-purpose programming language, designed by Sun Microsystems, and well suited for use on the Web?
(a)VB Script
(b)Java Script
(c)CSS
(d)Java
(e)None of these
Ans. Java Script

24. Which one of the following objects is passed to a Java Bean when one of its properties is set via a JSP action?
(a)Servlet Request
(b)Http Servlet Request
(c)Servlet Response
(d)http Servlet Response
(e)None of these
Ans. Servlet Response

25. The altering of data so that it is not usable unless the changes are undone is:
(a)Biometrics
(b)Compression
(c)Encryption
(d)Ergonomics
(e)None of these
Ans. Encryption

Post a Comment

 
Top