Co Operative Bank Exam questions for Clerk, Secretary posts


1. The term of office of an elected member shall be ......... years from the date of which he enters upon office.
Ans. 5

2. In a circle co-operative union reservation for women is ......... 
Ans. 1

3. The authority competent to reject a ballot paper shall be the ......... 
Ans. Returning Officer

4. Any dispute relating to the election of the circle co-operative union shall be referred to the ......... 
Ans. Registrar

5. The management of the affairs of the circle co-operative union shall vest in the body constituted under section ......... 
Ans. 88

6. Section ......... of KCS Act deals about the establishment of State Co-operative Union.
Ans. 89

7. The Audit of a State Co-operative Union is done by:
Ans. Director of Co-operative Audit

8. Approval of annual report, budget and audited accounts of the union is the duty of:
Ans. General body

9. The managing committee of the State Co-operative Union consist of  .........  members.
Ans. 23

10. The number of Government nominees in the State Co-operative Union:
Ans. 2

Post a Comment

 
Top