1/15/2012

SET Exam



SET Previous Question



State Eligibility Test 2011


Conducted on 25/09/2011

Paper 1

General Knowledge/ Teaching Aptitude


1. Which is the international unit of length?
Ans. Metre

2. Which element has the smallest atom?
Ans. Hydrogen

3. B.O.D test is for measuring ……………..
Ans. Water pollution

4. The thinnest material in the world?
Ans. Graphene

5. Taj Mahal is threatened due to the presence of ……………. in the atmosphere.
Ans. Sulphur dioxide

6. The smallest bone in human body is:
Ans. Stapes

7. The first president of Indian National Congress:
Ans. W.C Banerjee

8. Who was the first women governor in India?
Ans. Sarojini Naidu

9. Who appoints the Comptroller and Auditor General of India?
Ans. The President of India

10. Army Day of India is celebrated on which date?
Ans. January 15




11. The river in the backdrop of the novel God of Small things:
Ans. Meenachil River

12. Who written the novel Swami and Friends:
Ans. R.K Narayan

13. The musical instrument in which Lalgudi Jayaraman was famous for:
Ans. Violin

14. Madhubani painting, whose main practitioners are women, relates to which State:
Ans. Bihar

15. What is the literacy rate of Kerala according to Census 2011?
Ans. 93.91 %

16. Social change in India aiming at national unity and social progress is threatened by:
Ans. Caste system

17. A computer network that links across metropolitan, regional and national boundaries is called:
Ans. WAN

18. What is the storage capacity of a single layered Blue Ray disc?
Ans. 25 GB

19. Planning the lesson helps the teacher:
Ans. In knowing the mental processes involved in learning

20. Leave the child to Nature, is the idea suggested by:
Ans. Rousseau

Subscribe with Your Email Address to get our Daily Free Current Affairs, Model Questions, Previous Questions and Answers straight in your E-mail.

Confused Icon Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible. Please do not spam , Spam comments will be deleted immediately upon our review.

Regards,
Sameer Shamsudeen

0 comments :

Followers

Notice Board