psc gk Questions


1. Confucianism is associated with:
Ans. Confucius

2. Sikhism is associated with:
Ans. Guru Nanak

3. Jainism is associated with:
Ans. Vardhamana Mahavira

4. Taoism is associated with:
Ans. Lao Tzu

5. Badism is associated with:
Ans. Siyyid Ali Muhammad

6. Zoroastrianism is associated with:
Ans. Zoroaster

7. Bhoodan movement is associated with:
Ans. Vinoba Bhave

8. Sarvodaya is associated with:
Ans. Jaya Prakash Narayan

9. Ramakrishna Mission is associated with:
Ans. Swami Vivekananda

10. Prarthana Samaj is associated with:
Ans. Atmaram Pandurang

11. Peoples education Society is associated with:
Ans. Dr. B.R Ambedkar

12. Vana Mahotsava is associated with:
Ans. K.M Munshi

13. Which is called, City of Golden Temple?
Ans. Amritsar

14. Chinmaya Mission is associated with:
Ans. Swami Chinmayananda

15. Servants of India Society is associated with:
Ans. Gopalakrishna Gokhale

16. Indian Association is associated with:
Ans. Surendranath Banerji

17. Arya Samaj is associated with:
Ans. Dayanand Saraswati

18. Brahma Samaj is associated with:
Ans. Raja Ram Mohan Roy

Post a Comment

 
Top