India GK Questions and Answers


Includes Indian history, geography, culture and sports for all PSC Exam preparations.

1) Who is the author of ‘Ashtanga Hridayam’ or ‘Ashtangahridayam’?
Ans. Vagbhatta

2) The first Asian Games was held in which city?
Ans. New Delhi

3) The longest Highway in India runs from?
Ans. Varanasi to Kanyakumari (NH 7)

4) In which year Indian states were reorganized on the basis of language?
Ans. 1st November 1956

5) Who is the first Indian bowler to get a hatrick in a World Cup match?
Ans. Chetan Sharma

6) ‘Pahari language’ is widely spoken in which Indian state?
Ans. Himachal Pradesh

7) In which state is Fort William located?
Ans. Kolkata

8) In which Indian state did the game of Polo originate?
Ans. Manipur

9) India’s Largest Sea Port?
Ans. Mumbai

10) The Indian art form Yakshagana belongs to which state:
Ans. Karnataka

11) Through which Indian port most Iron Ore exported?
Ans. Mormugao Port

12) Nagarjuna Sagar project is located in?
Ans. Andhra Pradesh

13) India's First 70 MM feature film?
Ans. Around the World

14) What is the minimum age to contest in the Panchayat elections?
Ans. 21 years

15) Who was the first Vice Prime Minister of India?
Ans. Sardar Vallabhai Patel

Post a Comment

 
Top