Computer Model Questions and Answers for preparing Typist Grade Examination.

1. A software package to perform calculations on data arranged in an array is ………………
Answer: Electronic spread sheet

2. Word processing, spread sheet and photo editing are examples of …………..
Answer: Application software

3. The word length of a computer is measured in ………………
Answer: Bits

4. Computer Main memory refers to …………………….
Answer: RAM
Typist Grade 2 Exam Model Questions

5. The area of computer science which is concerned with the display of pictures is ……………
Answer: Graphics

6. Which memory stores the values of variables?
Answer: RAM

7. Which menu is selected to save or save as?
Answer: File

8. The location where input/ output devices are connected to the computer is known as …………….
Answer: Port

9. Integrated Circuit chip (IC) was invented by …………….
Answer: Jack kilby and Robert Noyce

10. An error that crashes the program is …………………
Answer: Bug

11. The Floppy Disk was invented by ………………………
Answer: Alen Shugart

12. …………………… is a set of computer programs used on a computer to help perform tasks.
Answer: Software

13. A device which enables computer signals to transmitted along telephone lines is ………………..
Answer: Modem

14. Compilers and Interpreters are themselves called …………….
Answer: Programs

15. Computer Mouse was invented by
Answer: Douglas Engelburt

16. A metal disk coated with ferro magnetic substance for storing data is …………
Answer: Hard disk

17. The name of the language which consists of 1s and 0s is called
Answer: Machine language

18. Which menu is selected to Open a file.
Answer: File

19. By pressing ………………. Key to active number pad in a computer key board.
Answer: Num Lock

20. A device which converts human readable data into machine language is
Answer: Character reader

21. What is the name of the screen symbol that shows the placement of the next character?
Answer: Cursor

22. The file extension code of a power point file is
Answer: .ppt

23. When the computer is turned on and the operating system is loading is called …………….
Answer: Booting

24. Codes consisting of light and dark marks which may be optically read is known as
Answer: Bar code

25. What is the maximum number that can be represented with 8 bits
Answer: 256

26. What is WAN
Answer: Wide Area Network

27. The default font is provided in Microsoft Excel woksheet is
Answer: Arial

28. ……………… refers to an online journal where entries are posted.
Answer: Blog

29. A …………… is text that you want printed at the bottom of the page.
Answer: Footer

30. First generation computers were made of
Answer: Vaccum tubes

31. The output devices make it possible to
Answer: View or print document

32. The floppy disk or diskette was first developed in early …………..
Answer: 1970

33. Back up storage means
Answer: Backs up the computer’s main memory

34. Weblog is also called
Answer: Blog

35. The command Ctrl+I is used for
Answer: Italics

36. The word processor automatically fits the typed text within the specified left and right margins is called
Answer: Word Wrapping

37. The ……………. is also called the Web.
Answer: WWW

38. Windows operating system supports file names of up to ……………. Characters including spaces
Answer: 255







Post a Comment

 
Top