Physics Objective Type General Knowledge [GK] Questions and answers for PSC Exam preparations.

1. The scientific study of moon and its origin:
Answer: Selenology

2. Oology is the study of:
Answer: Eggs

3. The study of reptiles and amphibians:
Answer: Herpetology

4. The study of cells:
Answer: Cytology

5. The science of maping making:
Answer: Cartography
Physics GK Questions

6. ……………. Is used to convert mechanical energy into electrical energy.
Answer: Dynamo

7. Instrument used to measure depth of ocean:
Answer: Fathometer

8. ………….. measures level of humidity.
Answer: Hygrometer

9. ……………… determine the speed of an aircraft in terms of the speed of sound.
Answer: Machmeter

10. Galvanometer measures:
Answer: Electric current

11. Who wrote ’20,000 Leagues Under the Sea’?
Answer: Joules Verne

12. Who wrote ‘The origin of Species’?
Answer: Charles Darwin

13. In which year ‘The origin of species’ was published?
Answer: 1859

14. Who wrote ‘The Time Machine’?
Answer: HG Wells

15. The author of ‘The Invisible Man’?
Answer: HG Wells

16. One Horse Power equals ……………….Watts
Answer: 746

17. The unit of potential difference:
Answer: Volt

18. Depth of water is measured in:
Answer: Fathom

19. One Nautical mile equals ……………. Metres.
Answer: 36.9

20. Normal temperature of human body is …………. Degree celcius.
Answer: 36.9

21. The color of Sodium Vapor Lamp:
Answer: Yellow

22.…………….. is the color of Neon vapor lamp:
Answer: Orange

23. ……………… vapor lamp has green color:
Answer: Chlorine

24. The color of Hydrogen vapor lamp:
Answer: Blue

25. The color of Mercury vapor lamp:
Answer: White







Post a Comment

 
Top