12/08/2011

PSC English Questions

PSC General English Questions and Answers


Some General English questions for all psc exams including Secratariat Assistant, LDC, Last Grade, Reserve Conductor, HSST, HSA etc.

Practice Test 1


Directions : Pick out the correct answer from the choices given.

1. He came late, didn’t he? Give a positive answer.
(A) Yes, he came. (B) Yes, he did. (C) Yes, did he. (D ) Yes, he does.

2. He won’t help us, will he? Give a negative answer.
(A) No, he will. (B) No, he won’t. (C) No, he would. (D) No, he wouldn’t.

3. I am right, …………. ?
(A) amn’t I (B) am I (C) are I (D) aren’t I

4. Everyone was happy, ………….?
(A) wasn’t he (B) weren’t they (C) was he (D) were they

5. Neither of them knew the answer, …………. ?
(A) didn’t he (B) didn’t they (C) did he (D) did they

6. Neither of them ………….hard working.
(A) are (B) is (C) were (D) have been

7. Each of us…………. given a prize.
(A) have (B) have been (C) has (D) were

8. The two girls like …………. very much.
(A) one another (B) each other (C) each (D) none of these

9. By this time next year she …………. her course.
(A) will complete (B) will be completing (C) will have completed (D) completed

10. She…………. three languages .Now she …………. a fourth.
(A) is knowing , learns (B) knows , is learning (C) knows , learns (D) is knowing ,
is learning

11. Before he…………. the station ,the train ………….
(A) reached , left (B) had reached , had left (C) reached , had left (D) reaches , left

12. When he …………. the room , his son ………….in his chair.
(A) entered , slept (B) was entering , slept
(C) entered , was sleeping (D) had entered , had slept

Directions : Find out the error in the sentences given.

13. (A) One / (B) has to do / (C) his duty / (D) no error

14. (A) People believe that / (B) the God / (C) is omnipresent. /(D) no error

15. (A) Dog / (B) is / (C) a faithful animal. / (D) no error

16. (A) Man / (B) is / (C) mortal. / (D) no error

17. (A) The Platinum / (B) is / (C) a precious metal./(D) no error

Directions: Use correct prepositions wherever necessary.

18. He was absent …………. the class .
(A) to (B) from (C) in (D) at

19. The proposal was acceptable …………. me .
(A) to (B) in (C) with (D) from

20. The minister was accompanied …………. his private secretary .
(A) to (B) by (C) with (D) at

21. The prisoner was acquitted …………. the charge .
(A) of (B) at (C) in (D) by

22. She has great affection …………. the baby .
(A) at (B) in (C) for (D) with

23. She takes …………. her father .
(A) down (B) after (C) off (D) to

24. You should aim …………. a first class .
(A) at (B) in (C) for (D) with

25. Don’t be angry …………. me .
(A) to (B) at (C) with (D) for

26. The teacher was angry …………. his behaviour .
(A) with (B) at (C) to (D) in

Directions : Use the correct tense forms.

27. I would rather ………….a cup of tea.
(A) liked (B) to like (C) has liked (D) like

28. I would rather you………….home now.
(A) go (B) to go (C) went (D) has gone

29. I am not accustomed to …………. personal information about myself to strangers.
(A) giving (B) gave (C) has given (D) had given

30. He is accustomed to ………….her what he thinks.
(A) tells (B) told (C) telling (D)in telling

31. That sofa needs …………. again.
(A) to clean (B) cleaning (C) cleaned (D) had cleaned

32. The burglar ………….before the police arrived.
(A) escaped (B) has escaped (C) have escaped (D) had escaped

33. Slow and steady ………….the race.
(A) wins (B) is winning (C) win (D) are winning

34. He ………….very quickly when I met him yesterday.
(A) was walking (B) walks (C) has walked (D) has been walking

35. You will pass your examination, if you …………. hard.
(A) Worked (B) have worked (C) work (D) will have worked

36. I …………. here for almost half an hour.
(A) am waiting (B) was waiting (C) have been waiting (D) waited

Directions: Provide Synonyms

37. Weak
(A) feeble (B) strong (C) firm (D) obstinate

38. Holy
(A) famous (B) sacred (C) worship (D) pray

39. Which of the following word is correctly spelt?
(A) saparate (B) separate (C) seperete (D) seperats

40. Which of the following word is wrongly spelt?
(A) formaly (B) format (C) forge (D) forfeit

Answers

1. B 2. B 3. D 4. B 5. D 6. B 7. C
8. B 9. C 10. B 11. C 12. C 13. C 14. B
15. A 16. D 17. A 18. B 19. A 20. B 21. A
22. C 23. B 24. A 25. C 26. B 27. D 28. C
29. A 30. C 31. B 32. D 33. A 34. A 35. C
36. C 37. A 38. B 39. B 40. A

Subscribe with Your Email Address to get our Daily Free Current Affairs, Model Questions, Previous Questions and Answers straight in your E-mail.

Confused Icon Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible. Please do not spam , Spam comments will be deleted immediately upon our review.

Regards,
Sameer Shamsudeen

0 comments :

Followers

Notice Board