Mahatma Gandhi related General Knowledge Quiz Questions and Answers.

Mahatma Gandhi


1. After reading which book, Gandhiji founded the phoenix settlement?
Answer: Unto This Last

2. Who was known as ‘Mayyazhi Gandhi’?
Answer: IK Kumaran Master

3. In which year Gandhiji decided to adopt Brahamacharya?
Answer: 1906

4. After matriculation, in which college Gandhiji joined?
Answer: Samaldas college

Mahatma Gandhi Quiz Questions and Answers
5. Who wrote Conquest of Self?
Answer: Mahatma Gandhi

6. In 1933, Gandhiji started Harijan Yatra from:
Answer: Wardha

7. Gandhiji who was sentenced for six years imprisonment in 1922, was released in:
Answer: 1924

8. Gandhiji confessed his guilt of stealing for the purpose of smoking in a letter, promosing never to steal in future and asking for adequate punishment. To whom was this letter addressed?
Answer: Father

9. What was the name of Gandhi’s sister?
Answer: Raliat

10. From where was the Khilafat movement launched?
Answer: Karachi

11. Who had prepared the rules and regulations of the congress party before Gandhiji joined the party?
Answer: Gokhale

12. What was Gandhiji’s father popularly known as?
Answer: Kaba Gandhi







Post a Comment

 
Top