Computer Awareness Questions and Answers


1. A group of attribute or field in a database is known as a................
Ans. Record

2. A ............... describe a category of information in a table of database.
Ans. Field

3. When data changes in multiple lists and all lists are not updated, this causes ................
Ans. Data inconsistency

4. Which device act as a traffic cop over a network?
Ans. Router

5. How many layers are present in Open System Interconnection (OSI) model of network architecture?
Ans. Seven

6. Which layer of OSI model, firstly make use of unit of data called “Packet”?
Ans. Network Layer

7. Communication between computers is established, maintained and terminated by ............... .
Ans. Session Layer

8. Which term identifies a specific computer on the web and the main page of the entire site?
Ans. Domain name

9. The place where data or information is stored for a short time is:
Ans. Buffer

10. The section of CPU which selects, interprets and sees to the execution of program instructions?
Ans. Control Unit

11. Which program is used to convert assembly language to machine language?
Ans. Assembler

12. The process of finding errors in software’s source code:
Ans. Debugging

13. A Trojan horse is:
Ans. A virus disguised as a useful program.

Post a Comment

 
Top