Computer Basic Questions and Answers for those who preparing for HSST Computer Science Examination.

1. Word processing, spreadsheet, and photo-editing are examples of ………….?
Answer: Application software

2. …………… is a set of computer programs used on a computer to help perform tasks.
Answer: Software

3. System software is the set of programs that enables your computers hardware devices and ……………… software to work together.
Answer: Application

4. The PC and the Apple Macintosh are examples of two different ……………?
Answer: Platforms
HSST Computer Science Model Questions

5. Apple Macintosh (Macs) and Pcs use different …………….. to process data and different operating systems.
Answer: CPUs

6. Copyrighted software that can be used for free is …………
Answer: Freeware

7. To access properties of an object, the mouse technique to use is …………..
Answer: Right-clicking

8. The ……………. Becomes different shapes depending on the task you are performing.
Answer: Mouse pointer

9. The capability of the operating system to enable two or more than two instructions to execute simultaneously in a single computer system by using multiple CPUs is……………..
Answer: Multi tasking

10. All of the following storage media have read and write capabilities except ………..
Answer: Flash memory cards

11. A (n) …………. is a small group of computers and peripherals linked together in a small geographic area.
Answer: LAN

12. The ……………. Enables your computer to connect to other computers.
Answer: Network interface card (NIC)

13. What menu is selected to open?
Answer: File

14. To make the number pad act as directional arrows you press the ……………. Key.
Answer: Num lock

15. To access a mainframe or super computer, users often use a
Answer: Desktop

16. …………… is when the computer is turned on and the operating system is loading.
Answer: Booting

17. A …………… includes the file name and possibly a directory or folder.
Answer: File directory

18. A (n) …………… is text that you want printed at the top of the page.
Answer: Header

19. A string of eight 0s and 1s is called a ……………
Answer: Byte

20. ……………… are symbols that represent any character or combination of characters.
Answer: Wild cards

21. A word in a web page that, when clicked, opens another document.
Answer: Hyperlink

22. A menu contains lists of …………….
Answer: Objects

23. Each …………. On a menu performs a specific action.
Answer: Command

24. To make notebook act as a desktop model, the notebook can be connected to a …………. which is connected to a monitor and other devices.
Answer: Docking station

25. To print a document, press …………. Then press ENTER.
Answer: CTRL+P

26. The ability to find an individual item in a file immediately is ……………
Answer: Sequential access







Post a Comment

 
Top