Model Questions and Answers for preparing upcoming Staff Nurse/Health Nurse Exam.

1. Most important person in a hospital is………………
Answer: Patient

2. Cold applications are related to …………….
Answer: All the above

3. Meaning of ‘H.S’:
Answer: At sleeping time

4. Myotics are drugs which …………..
Answer: Contracts pupil

5. Destruction of pathogenic organisms including their spores is called:
Answer: Sterilization
Health Nurse Exam Model Questions

6. A local complication due to neglected mouth is……………
Answer: Parotitis

7. Which of the following is unrelated to communication?
Answer: Language

8. Formulating goal and nursing intervention in nursing process is ……………
Answer: Planning

9. Oxygen content in the tent should be:
Answer: 40-60%

10. Hemorrhage occurs within 36 hrs after injury:
Answer: Reactionary hemorrhage

11. Gloves are sterilized by:
Answer: Autoclaving

12. Which is not related to medicine administration?
Answer: Right nurse

13. The temperature of solution for eye irrigation is:
Answer: 98-100deg F

14. Any drug used to relieve pain is known as:
Answer: Anodyne

15. ‘empl’ means:
Answer: Plaster

16. First and most crucial stage of nursing process is…………….
Answer: Assessment

17. Uses of makes, caps, gowns, and gloves is an example for:
Answer: Medical asepsis

18. The usual rate of replacement of fluid loss is:
Answer: 3 ml/mt

19. The fluid accumulates as a result of inflammation is called:
Answer: Exudates

20. Eupnoea means:
Answer: Normal breathing

21. Sleeping pulse rate may be recorded in ………….
Answer: Thyroid disorders

22. The respiratory centre is situated in …………..
Answer: Medulla

23. 1 ounce equal to ………….. table spoon
Answer: 2

24. An irregularly irregular pulse beats:
Answer: Chaotic pulse

25. P.R.N means:
Answer: When required

26. Which signs unrelated to Rh incompatibility?
Answer: Paralysis and itching of limbs

27. Which of the following is a complication of cardiac catheterization?
Answer: Myocardial infarction

28. Slow injection of large quantities of liquid into the rectum is called:
Answer: Proctoclysis

29. Peculiar susceptibility of an individual to some drugs, proteins and other substance is called:
Answer: Idiosyncracy

30. Factor not related to good absorption of drugs:
Answer: Type of foods eaten

31. ………… is used for rheumatic patients
Answer: Blanket bed

32. For runner of public health nursing :
Answer: Phoeba

33. Type of sutures used to relieve tension on incision:
Answer: Tension sutures

34. Atropine is an example for……………
Answer: Mydriatics

35. Temperature of evacuant enema solution for children:
Answer: 100 deg F

36. Enema given for the treatment of shock collapse and poisoning
Answer: Stimulant enema

37. Rothera test is to test ………..
Answer: Urine acetone

38. Heat regulating centre in the body is:
Answer: Hypothalamus







Post a Comment

 
Top