Some general english questions for all psc exams including Secratariat Assistant, LDC, Last Grade, Reserve Conductor, HSST, HSA etc.

Practice Test 2


Directions : Fill up the blanks using suitable choices:


1. There is a beggar at the gate,.................. ?
(A) isn’t it (B) is it (C) is there (D) isn’t there

2. One should love one’s country ,.................. ?
(A) shouldn’t one (B) shouldn’t he (C) should one (D) should he

3. My uncle and guardian .................. a doctor.
(A) is (B) are (C) were (D) am

4. Neither he nor I.................. the rules.
(A) knows (B) has known (C) know (D) has

5. We should all help ...................
(A) each other (B) one another (C)each (D) none of these

6. Of my two daughters she is ..................
(A) elder (B) eldest (C) the elder (D) the eldest

7. The Orator and the Statesman .................. killed in the accident.
(A) was (B) were (C) has (D) none of these

8. A great many.................. failed the test.
(A) boy (B) boys (C) girl (D) none of these

9. More than one attempt.................. made to break the door.
(A) have been (B) has been (C) were (D) have

10. The question has been.................. discussed .
(A) many (B) much (C) a few (D) none of these

Directions: Re-write as directed


11. She is making tea. (Turn into passive)
(A) Tea is made by her (B) Tea is being made by her (C) She makes tea. (D) none of these

12. They have completed the work. (Turn into passive)
(A) They have been completed by the work. (B) The work have been completed by them.
(C) The work has been completed by them (D) none of these

13. He helped me. (Turn into passive)
(A) He was helped me. (B) I am helped by him. (C) I was helped by him.(D) none of these

14. Bird: Cage (Select the pair that best expresses similar relationship)
(A) thief: prison (B) animals: Zoo (C) antique: museum (D) crime: punishment

15. The trekkers set up the hill at a .................. pace. (Use the antonym of ‘sluggish’)
(A) slow (B) quick (C) dull (D) brisk

16. Choose the wrongly spelt word:
(A) annihilate (B) anomalous (C) deprecate (D) eupheimism

17. He said to Ahmed, “I’ll be late”. (Change to indirect)
(A) She said to Ahmed that I’ll be late. (B) She told Ahmed that she will be late.
(C) She told Ahmed that she’d be late. (D) She told Ahmed that she could be late.

18. Tom, ‘who is a friend of mine’, is coming with me. (Substitute the underlined part if required)
(A) my friend (B) a friend of mine (C) a neighbour friend of mine(D) no improvement

19. Everyone in the village respected Hughes. He was shot at. (Combine these two
sentences with ‘whom’)
(A) Everyone in the village whom respected Hughes and he was shot dead.
(B) Hughes whom everyone respected was shot dead.
(C) Everyone whom in the village respected Hughes was shot dead.
(D) Hughes whom everyone was respected and was shot dead.

20. The inspector saw what Hasan was doing. He called out to him. (Combine these two sentences with
‘who’)
(A) The inspector who saw what Hasan was doing , called out to him.
(B) The inspector saw what who Hasan was doing and called out to him.
(C) Who the inspector saw what Hasan was doing, called out to him.
(D) none of these.

21. Only the brave deserve the fair. (Change into negative without changing its meaning)
(A) Only the brave does not deserve the fair. (B) Not only the brave deserve the fair.
(C) None but the brave deserve the fair. (D) none of these

Direction: Find out the error.


22. (A) I / (B) have / (C) a work to do. / (D) no error.

23. (A) He / (B) gave me / (C) good advices. / (D) no error.

24. (A) Please give / (B) me / (C) a paper. / (D) no error.

25. (A) I / (B) have / (C) some luggages. / (D) no error .

26. (A) He / (B) bought / (C) some furnitures. / (D) no error.

27. (A) He / (B) heard / (C) a good news. / (D) no error.

28. (A) He / (B) imported / (C) some machineries. / (D) no error.

29. (A) He / (B) gave me / (C) some informations. / (D) no error.

30. (A) This / (B) is / (C) a fine scenery. / (D) no error.

31. (A) Second one / (B) from the left / (C is my cousin / (D) no error.

32. (A) I, he and you / (B) are / (C) friends / (D) no error.

Direction: Use correct tense forms:


33. He usually .................. with a pen. Now he .................. a pencil.
(A) writes , uses (B) is writing uses (C) writes , is using (D) is writing , is using

34. He .................. his father two months ago.
(A) has visited (B) have visited (C) visited (D) visits

35. She would have come if he.................. her.
(A) invited (B) invites (C) had invited (D) will invite

36. If you smoke like this, it .................. your health.
(A) would spoil (B) will spoil (C) would have spoilt (D) might spoil

37. If he had money he .................. a watch.
(A) would have bought (B) will buy (C) would buy (D) bought

Direction: Use suitable prepositions


38. The book you are looking .................. is here.
(A) for (B) at (C) out (D) about

39. I saw him in Chennai two months ..................
(A) before (B) since (C) ago (D) for

40. Sam was very clever .................. cooking .
(A) in (B) at (C) with (D) on

Answers


1. D 2. A 3. A 4. C 5. B 6. C 7. B
8. B 9. B 10. B 11. B 12. C 13. C 14. C
15. D 16. D 17. C 18. A 19. B 20. A 21. C
22. C 23. C 24. C 25. C 26. C 27. C 28. C
29. C 30. C 31. A 32. A 33. C 34. C 35. C
36. B 37. C 38. A 39. C 40. B

Post a Comment

 
Top