12/07/2011

Current affairs

PSC Current Affairs


1. United Nations Climate Change Conference 2010 is officially referred to as the .......... session of the Conference of Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change.
Ans. 16th

2. Neutrino Observatory (INO) project is located near which of the following hills?
Ans. Nilgiri Hills

3. Where was first the Asia–Europe Meeting (ASEM) summit held?
Ans. Thailand

4. Who has been awarded the Nobel Prize for medicine 2010?
Ans. Robert Edwards

5. Ajay Jayaram is a well known ….. player.
Ans. Badminton

6. Toxic red sludge, a waste product from making which metal, burst out of a Hungarian factory’s reservoir reached Danube River of Europe?
Ans. Aluminum

7. Who authored Aunt Julia and the Scriptwriter?
Ans. Mario Vargas

8. Suresh Tendulkar is associated with ….…
Ans. Prime Minister’s Relief Fund.

9. Omkar Singh and Anisa Sayyed are associated with which of the following games?
Ans. Shooting

10. With which company would you associate Partha S. Bhattacharyya?
Ans. Coal India Limited

11. Robert Edwards shares an association with?
Ans. Biology

12. The total number of medals that India has won in Common Wealth Games 2010 is ……
Ans. 101

13. H. R. Bhardwaj is the governor of …
Ans. Karnataka

14. Jaitapur nuclear power plant is in which city?
Ans. Ratnagiri

15. Russian Prime Minister Vladimir Putin fl aged off the construction of which space centre?
Ans. Vostochny Space Center

16. Who is the State Chief Information Commissioner of Chennai?
Ans. K. S. Sripathi

17. Who is known as the “Father of the Green Revolution in India”?
Ans. Norman Ernest Borlaug

18. Burning Bright: Irom Sharmila and the Struggle for Peace in Manipur has been written by ..…
Ans. Deepti Priya Mehrotra

19. Naoto Kan, the Prime Minister of Japan was preceded by ……
Ans. Yukio Hatoyama

20. Sutlej River originates from?
Ans. China
Subscribe with Your Email Address to get our Daily Free Current Affairs, Model Questions, Previous Questions and Answers straight in your E-mail.

Confused Icon Confused? Feel free to Ask

Your feedback is always appreciated. We will try to reply your queries as soon as possible. Please do not spam , Spam comments will be deleted immediately upon our review.

Regards,
Sameer Shamsudeen

0 comments :

Followers

Notice Board