Computer Basic Questions and Answers

1. Computer processing speed is measured in terms
Answer: MHz

2. Which is the short key used to view the slide show in power point?
Answer: F5

3. How many windows can be active at a time?
Answer: One

4. WWW stands for:
Answer: World Wide Web
Computer Basic Questions and Answers

5. The bar in which it displays the name of the currently active document is:
Answer: Title Bar

6. The Feature available in word processor to type data in rows and coloumns from is:
Answer: Tables

7. ISP means:
Answer: Internet Servvice Provider

8. .......... is generally regarded as the first microprocessor?
Answer: Intel 4004

9. Pentium series of microprocessors were introduced by :
Answer: Intel

10. The term DSL stands for:
Answer: Digital Subcriber Line

11. Software that runs on computers and manages the computer hardware is called:
Answer: Operating System

12. VDU is an old term for:
Answer: Monitor

13. Which of the following is NOT an early computer?
Answer: MacBook

14. In computer Terminology ,what does I/O stands for?
Answer: Input/Output

15. Anything that comes out of a computer:
Answer: Output







Post a Comment

 
Top