Model Questions and Answers Related to Software Engineering 


1. Actual programming of software code is done during the ............... step in the SDLC.
Ans. Development and Documentation

2. Enhancements, upgrades, and bug fixes are done during the ............... step in the SDLC.
Ans. Maintenance and Evaluation

3. The ...............determines whether the project should go forward.
Ans. feasibility assessment

4. Technical writers generally provide the ...............for the new system.
Ans. documentation

5. SDLC stands for:
Ans. System Development Life Cycle

6. Most modern software applications enable you to customize and automate various features using small custom-built “miniprograms” called:
Ans. macros.

7. The organized process or set of steps that needs to be followed to develop an information system is known as the:
Ans. system development life cycle.

8. In the Analysis phase, the development of the ............... occurs, which is a clear statement of the goals and objectives of the project.
Ans. problem specification

9. Who design and implement database structures?
Ans. Database administrators

10.Who spend most of their time in the beginning stages of the SDLC, talking with end-users, gathering information, documenting systems, and proposing solutions?
Ans. System analysts.

Post a Comment

 
Top