Kerala PSC Asked Questions in Previous Examinations


PSC Questions and Answers from Previous Examinations


1. Who founded the Indian National Congress:
(a)Motilal Nehru
(b)A.O Hume
(c)Lajpat Rai
(d)Gokhale
Answer: (b)A.O Hume
[Deputy Collector, preliminary-2011]

2. East India company established its first factory at:
(a) Surat
(b) Pune
(c) Kolkata
(d) Mumbai
Answer: (a) Surat
[Secretariat Asst., Preliminary-2004]

3. The richest type of soil is the:
(a) Red Soil
(b) Alluvial Soil
(c) Black Soil
(d) Laterite Soil
Answer: (b) Alluvial Soil
[Divisional Accountant-2002]

4. Longest river of Asian Continent is:
(a) Lena
(b) Indus
(c) Hwang ho
(d) Yangtzee
Answer: (d) Yangtzee
[Excise inspector-2002]

5. How many litres make a gallon:
(a) 5
(b) 4
(c) 6
(d) 5.5
Answer: (b) 4
[Attender, Judicial Dept-2004]

6. The religious text of the jews is named as:
(a) Torah
(b) The Analects
(c) Tripitika
(d) Zend Avesta
Answer: (a) Torah
[Clerk,KSFDC-2003]

7. What is a Flying Fox:
(a) An aeroplane
(b) A kind of bat
(c) Squirrel
(d) A butterfly
Answer: (b) A kind of bat
[Assistant Grade-2005]

8. About 80 to 88 percent of milk consists of:
(a) Water
(b) Vitamins
(c) Proteins
(d) Fat
Answer: (a) Water
[LDC-1998]



Post a Comment

 
Top