General English Model Questions


General English Questions and Answers to prepare all PSC Examinations.


1. The masculine word for “HIND”
(a)Boar
(b)Bull
(c)Stag
(d)Monk
Answer: (c)Stag

2. The adjective of the word ‘Habit’
(a)Habitual
(b)Habitat
(c)Habit
(d)None of these
Answer: (a)Habitual

3. Constant effort to achieve something is called:
(a)Vigour
(b)Perseverance
(c)Patience
(d)Enthusiasm
Answer: (b)Perseverance

4. .…………… a candle please, I can’t see anything.
(a)Fire
(b)Burn
(c)Strode
(d)Light
Answer: (d)Light

5. A combination of several business for a common purpose.
(a)Consensus
(b)Epicurean
(c)Consortium
(d)Dragnet
Answer: (c)Consortium

6. The antonym of ‘Delicate’ is:
(a)Fragile
(b)Weak
(c)Strong
(d)Delicious
Answer: (c)Strong

7. The doctor gave me an injection to ………… the temperature.
(a)bring down
(b)put down
(c)pull down
(d)take down
Answer: (a)bring down

8. “To come of with flying colours” means:
(a)Very calm and controlled
(b)To succeed with credit
(c)To be easily influenced
(d)To take a decisive step
Answer: (b)To succeed with credit

9. The plane flew out of……………..
(a)sight
(b)cite
(c)site
(d)flight
Answer: (a)sight

10. Do you know the ………….. to apply for a passport?
(a)process
(b)procedure
(c)proceedings
(d)processes
Answer: (b)procedure

11. The synonym of ‘authentic’:
(a)Effective
(b)Charming
(c)True
(d)Ridiculous
Answer: (c)True

12. If I had enough money, …………….
(a)i would build a big house
(b)i build a big house
(c)i had built a big house
(d)i will build a big house
Answer: (a)i would build a big house

13. Too many cooks spoil the …………..
(a)food
(b)wine
(c)desert
(d)broth
Answer: (d)broth

14. An office or post with no work, but high pay
(a)Honorary
(b)Gratis
(c)Ex-officio
(d)Sinecure
Answer: (d)Sinecure





Post a Comment

 
Top