Lower Division Clerk Questions


English Model Questions and Answers for PSC LDC Exam preparation.


1. He was accused of bringing money into the country in ……………. Of foreign exchange rules.
(a)anticipation
(b)compensation
(c)perpetration
(d)violation
Answer: (d)violation

2. Today students should be reconciled ………….. the way things are changing.
(a)with
(b)to
(c)for
(d)at
Answer: (a)with

3. The country’s economic growth was adversely ……………. By political instability.
(a)reflected
(b)effected
(c)affected
(d)expected
Answer: (c)affected

4. Find out the word which is spelt incorrectly.
(a)Visually
(b)Passengers
(c)Handicapped
(d)Alternatives
Answer: (d)Alternatives

5. She has the ……………. To this property.
(a)wright
(b)write
(c)rite
(d)right
Answer: (d)right

6. A group of judges is known as:
(a)A swarm
(b)A bunch
(c)A bench
(d)A gosling
Answer: (c)A bench

7. John ………… the news paper when the phone rang.
(a)was rang
(b)had been reading
(c)read
(d)is reading
Answer: (a)was rang

8. The opposite word of ‘barbarous’?
(a)Improved
(b)Cordial
(c)Civilized
(d)Modified
Answer: (c)Civilized

9. Have you ever ………….. go to Chennai?
(a)gone
(b)been
(c)went
(d)go
Answer: (b)been

10. The plural of radius is …………
(a)radiuses
(b)radie
(c)radii
(d)radius
Answer: (c)radii

11. One who has a compulsive desire to steal:
(a)Poacher
(b)Kleptomaniac
(c)Plagiarist
(d)Pilferer
Answer: (b)Kleptomaniac

12. If they really tried, they ………… the prize.
(a)will win
(b)could win
(c)should won
(d)can won
Answer: (b)could win

13. Find out the word which is correctly spelt?
(a)Inconvenienced
(b)Inconvinienced
(c)Inconvineinced
(d)Inconvenneinced
Answer: (a)Inconvenienced

14. She has been supporting her family ………….. her husbands death.
(a)on
(b)at
(c)from
(d)since
Answer: (d)since

15. Auspicious means:
(a)Religious
(b)Lucky
(c)Fulfilling
(d)Normal
Answer: (b)Lucky

16. I was annoyed ………… John for arriving late.
(a)on
(b)about
(c)with
(d)for
Answer: (c)with

17. The synonym of ‘dignitary’ is:
(a)Vanity
(b)Status
(c)Official
(d)Kindly
Answer: (c)Official

18. The antonym of ‘egoism’ is ………….
(a)obscure
(b)artruism
(c)malevolent
(d)sinnerism
Answer: (b)artruism

19. If I ……………., I would get a new job.
(a)were you
(b)was you
(c)am you
(d)will you
Answer: (a)were you

20. No news …………. Good news these days.
(a)is
(b)were
(c)are
(d)none
Answer: (a)is







Post a Comment

 
Top