General English Model Questions and Answers for LDC Examination preparation.

1. I will write a letter to you ………. the dates of the programme
(a)guiding
(b)urging
(c)indicating
(d)involving
Answer: (c)indicating

2. A group of bacteria is called:
(a)Rookery
(b)Drove
(c)Band
(d)Culture
Answer: (d)Culture

LDC English Model Questions

3. The antonym of ‘abide’ is:
(a)Expand
(b)Violate
(c)Evict
(d)Unite
Answer: (b)Violate

4. You may wait here ………….. I return.
(a)since
(b)as long
(c)after
(d)till
Answer: (d)till

5. The meaning of ‘Dutch Act’ is:
(a)Encourage
(b)Suicide
(c)Start up
(d)Continue in action
Answer: (b)Suicide

6. Everyone needs help………….?
(a)don’t they?
(b)do they?
(c)does they?
(d)doesn’t they
Answer: (a)don’t they?

7. The phrase ‘vis-a-vis’ means:
(a)Opposite
(b)Instantly
(c)Entire
(d)That is all
Answer: (a)Opposite

8. We will not go out unless it ……….raining
(a)had stopped
(b)stops
(c)stopped
(d)will stop
Answer: (b)stops

9. A government ruled by a few person is called:
(a)Panarchy
(b)Octarchy
(c)Synarchy
(d)Oligarchy
Answer: (d)Oligarchy

10. The passive form of ‘Someone gave me a pen’ is:
(a)I am given a pen
(b)I was given a pen
(c)I have given a pen
(d)I give a pen
Answer: (b)I was given a pen

11. She refused ………….. the work entrusted.
(a)to be done
(b)doing
(c)to do
(d)do
Answer: (c)to do

12. Excessive fear towards everything.
(a)Pyrophobia
(b)Panophobia
(c)Demophobia
(d)Nyctophobia
Answer: (b)Panophobia

13. She is as fair as a:
(a)Daisy
(b)Goddess
(c)Butterfly
(d)Rose
Answer: (d)Rose

14. Spare the road and ………… the child.
(a)after
(b)breed
(c)mollycoddle
(d)spoil
Answer: (d)spoil

15. Ask her ………….
(a)whether she realizes
(b)whether she realize
(c)whether she to realize
(d)whether she should realize
Answer: (a)whether she realizes

16. Which is the correctly spelt word:
(a)Bureaucracy
(b)Conferanse
(c)Colligve
(d)Burbon
Answer: (a)Bureaucracy

17. ‘Do you like coffee’ she asked. The indirect speech form of this sentence is:
(a)She said I liked coffee
(b)She asks I like coffee
(c)She asked whether I liked coffee
(d)She asked whether I like coffee
Answer: (c)She asked whether I liked coffee

18. The filing of the records…………… over.
(a)is
(b)are
(c)has
(d)had
Answer: (a)is







Post a Comment

 
Top