LDC Online Coaching


General English Questions and Answers for preparing Lower Divisional Clerk Examinations.


1. My mother went to ……….. Hospital to visit a sick Grandfather yesterday.
a)a
b)an
c)The
d)No article
Answer: c)The

2. No one was injured , …………….?
a)Was they
b)Was’t one
c)Were they
d)Weren’t they
Answer: c)Were they

3. He used to play well,…………..?
a)didn’t he
b)did he
c)used to he
d)usedn’t he
Answer: a)didn’t he

4. The committee …………. Divided on the issue.
a)is
b)are
c)was
d)has
Answer: b)are

5. If I had a car, I ………. You myself
a)will pick
b)would pick
c)picked
d)would have picked
Answer: b)would pick

6. Which of the following is correct:
a)gold is a precious substance
b)a gold is a precious substance
c)The gold is a precise substance
d)gold are precious substance
Answer: a)gold is a precious substance

7. I …………… here for the past three years
a)lived
b)was living
c)have been living
d)had lived
Answer: c)have been living

8. Hundred miles ……….. not a great distance
a)is
b)are
c)can
d)will
Answer: a)is

9. Passive voice of ‘Are you expect first rank?’
a)you are being expected by first rank
b)are you expected by first rank
c)is first rank being expected by you
d)Were first rank being expected by you
Answer: c)is first rank being expected by you

10. By this time next Sunday I ……. London
a)will reach
b)shall reach
c)will have reached
d)will be reaching
Answer: c)will have reached

11. This house ………….. to my grand father
a)belongs
b)belonging
c)is belonging
d)will belongs
Answer: a)belongs

12. Children afraid …………. The dark.
a)on
b)at
c)in
d)of
Answer: d)of

13. When I ………….. his house, he was reading a novel.
a)reach
b)reached
c)had reached
d)was reaching
Answer: b)reached

14. Choose the correct form of the word from the alternatives given below.
a)Ingenius
b)Ingeenious
c)Ingenious
d)Ingeinous
Answer: c)Ingenious

15. It is a high time he …………… type writing
a)is learning
b)had learned
c)would learn
d)learned
Answer: d)learned

16. Find out the relevant single term form the alternatives given below to mean ‘identification of disease by means of its symptom’
a)Diagnosis
b)Discover
c)Detest
d)Invent
Answer: a)Diagnosis

17. Give the meaning of the word ‘ambiguous’ from the choice given below:
a)skilful
b)crafty
c)unclear
d)dangerous
Answer: c)unclear

18. which of the following is opposite in meaning to the word ‘likely to happen’
a) inflexible
b) inimitable
c) unilateral
d) improbable
Answer: d) improbable






Post a Comment

 
Top