Lower Division Clerk [LDC] English Model Questions and Answers.

1. If we provided better comforts, we ……….. more tourists.
a)attract
b)could attracted
c)could attract
d)attracted
Answer: c)could attract

2. Everyone is likely to make mistake, ……………?
a)can they?
b)isn’t he?
c)aren’t they?
d)none of these
Answer: c)aren’t they?
LDC Exam Questions

3. Hardly …………. hear the sound.
a)I can
b)I could
c)can I
d)Can’t I
Answer: c)can I

4. There ……… six pens in the box.
a)are
b)is
c)has
d)had
Answer: a)are

5. The correctly spelt word below is:
a)seperate
b)saperate
c)saperat
d)separate
Answer: d)separate

6. Everybody said that ………… at the party.
a)he had enjoyed himself
b)each had enjoyed
c)she had enjoyed herself
d)they had enjoyed themselves
Answer: d)they had enjoyed themselves

7. The table is dirty. It is time we ……….. it.
a)clean
b)must clean
c)to clean
d)cleaned
Answer: d)cleaned

8. Our celebration ………..by Manmohan Singh last month.
a)was inaugurated
b)had inaugurated
c)has inaugurated
d)was being inaugurated
Answer: a)was inaugurated

9. They ……………. together since 2002.
a)have been living
b)lived
c)are living
d)live
Answer: a)have been living

10. is addicted …….. narcotics.
a)with
b)to
c)into
d)for
Answer: b)to

11. The opposite of ‘advance ’ is :
a)retreat
b)disadvance
c)balance
d)expand
Answer: a)retreat

12. The flowers you bought …………..
a)smell beautifully
b)smell beautiful
c)are smelling beautiful
d)are smelling beautifully
Answer: b)smell beautiful

13. Would you mind …………… me some money.
a)lend
b)lending
c)lent
d)to lend
Answer: b)lending

14. His doctor has advised him to ………… smoking.
a)give out
b)give in
c)give up
d)keep up
Answer: c)give up

15. The moon as well as the stars …………… light at night.
a)give
b)do give
c)gave
d)gives
Answer: d)gives

16. The meaning of ‘damages’:
a)injure
b)hurt
c)scratch
d)compensation
Answer: d)compensation

17. Matter added to a letter after it has been completed and signed?
a)note bina
b)addendum
c)post script
d)salutation
Answer: c)post script

18. He talked as if he ……………. rich.
a)was
b)is
c)had been
d)might have been
Answer: a)was

19. Sooner had he reached home …………….the light went out.
a)when
b)and
c)than
d)none of the above
Answer: c)than

20. A cousin of ……………. is a software Engineer.
a)mine
b)me
c)my
d)i
Answer: a)mine

Post a Comment

 
Top