Fireman Grade 2 Exam Model Questions

General English Model Questions and Answers for preparing Fireman Grade Examination.


1. We shall be ready …………….. a few minutes.
(a)in
(b)on
(c)at
(d)by
Answer: (a)in

2. I am willing to agree ……………. your suggestions.
(a)with
(b)to on
(c)in
(d)on
Answer: (b)to on

3. A vegetarian ……………. Not eat meat.
(a)do
(b)does
(c)did
(d)has
Answer: (b)does

4. Jack cannot come out play just now as he……………. His homework.
(a)was doing
(b)were doing
(c)is doing
(d)had been doing
Answer: (c)is doing

5. When we arrived, they ………….. having lunch.
(a)was
(b)were
(c)has
(d)had
Answer: (b)were

6. I ………………….. that you have got a new car.
(a)hear
(b)am hearing
(c)has heard
(d)has been heard
Answer: (a)hear

7. We ………….. to the theatre last evening.
(a)have gone
(b)has gone
(c)will go
(d)went
Answer: (d)went

8. Since I learnt driving i……….. a new car.
(a)had bought
(b)have bought
(c)has bought
(d)was bought
Answer: (b)have bought

9. We shall not go for the movie if it ………….. raining.
(a)has
(b)was
(c)is
(d)had been
Answer: (c)is

10. Latha sings…………..
(a)beautifully
(b)beautiful
(c)beauty
(d)more beautiful
Answer: (a)beautifully

11. If you drop an egg, it …………….
(a)breaking
(b)broken
(c)broke
(d)breaks
Answer: (d)breaks

12. Many a life ……………. Lost in the shipwreck.
(a)has been
(b)were
(c)have been
(d)are
Answer: (a)has been

13. One of the boys …………. Not written the examination.
(a)is
(b)have
(c)are
(d)has
Answer: (d)has

14. Two weeks ………… not a long time to wait.
(a)is
(b)has
(c)will
(d)shall
Answer: (a)is

15. The correctly spelt word is:
(a)Accessories
(b)Acessories
(c)Accesseries
(d)Accessaries
Answer: (a)Accessories

16. The synonym for hamper is …………….
(a)Attract
(b)compromise
(c)patronize
(d)hinder
Answer: (d)hinder

17. The synonym for exultant is ………………
(a)depressed
(b)disillusioned
(c)jubilant
(d)dejected
Answer: (c)jubilant

18. The antonym for abhor is ………………….
(a)acquit
(b)approve
(c)advance
(d)adverse
Answer: (b)approve



Post a Comment

 
Top