IBPS Bank Test GK


GK Questions for IBPS Exam


1. Nowadays many times we heard about CPI. What is the full form of CPI in the economic terminology?
a)Commercial profit Index
b)Consumer’s Price Index
c)Consumer’s profit Incentive
d)None of these
Answer: b)Consumer’s Price Index

2. Benghazi is a city situated in the country ……………….
a)Iraq
b)Indonesia
c)Libiya
d)Japan
Answer: c)Libiya

3. World Health Day is being observed on ………………
a)April 5
b)April 7
c)April 18
d)April 21
Answer: b)April 7

4. Who was selected as the First Runner Up in the Miss Universe beauty contest?
a)Jimene Navarette
b)Alexandria Mills
c)Stefania Fenandez
d)Yendi Philipps
Answer: d)Yendi Philipps

5. Recently Russian parliament ratified an agreement with which of the following country on air transit of military cargoes to Afganistan?
a)America
b)India
c)China
d)Pakistan
Answer: a)America

6. Vallipuram Parvathi died recently. What was the importance of her?
a)A famous karnatic singer
b)A well known political leader
c)Was the mother of Late Veerappan
d)Was the mother of LITTLE leader Late Velupillai prabhakaran
Answer: d)Was the mother of LITTLE leader Late Velupillai prabhakaran

7. Who was named as the Time Magazine’s 2010 person of the year on December 15, 2010?
a)Barrack Obama
b)Nicolaz Sarkozy
c)Mark Zuckerberg
d)Julian Assaunge
Answer: c)Mark Zuckerberg

8. United nations climate change conference was held at:
a)London
b)Cancun
c)Tokyo
d)Kyotto
Answer: b)Cancun

9. Wipro Chairman Azim Premji made a pledge to give ………… to improve school education in India.
a)1 billion dollar
b)2 billion dollar
c)3 billion dollar
d)4 billion dollar
Answer: b)2 billion dollar

10. 7th summit of G-20 will be held in …………. in the year 2012.
a)Mexico
b)France
c)S. Korea
d)Ottava
Answer: a)Mexico

11. When a country devalues its currency, its effect would be……………..
a)Imports and exports will become cheap
b)Imports and exports will become costly
c)Imports become cheap and exports become costly
d)Imports become costly and exports become cheap
Answer: d)Imports become costly and exports become cheap

12. Natailie Portman was got the Oscar Award 2011 for her outstanding performance in the film………………
a)The King’s speech
b)The social network
c)Inception
d)Black Swan
Answer: d)Black Swan

13. ‘Decision points’ was written by:
a)Tony Blair
b)Barrack Obama
c)George W. Bush
d)Ven jiabao
Answer: c)George W. Bush

14. Of the following which country was ‘exempted’ from the list of hosts later for the ICC Cricket World Cup on the security point of view?
a)Sri Lanka
b)Bangladesh
c)Myanmar
d)Pakistan
Answer: d)Pakistan

15. 34th National Game 2011 was held in ……………
a)Uttarakhand
b)Jharkhand
c)West Bengal
d)New Delhi
Answer: b)Jharkhand

16. Of the following which film was chosen as the best film by the Oscar Academy Award Committee in 2011?
a)Black Swan
b)The fighter
c)Alice in wonderland
d)The King’s speech
Answer: d)The King’s speech

17. Of the following who is the winner of Allan Border Medal?
a)Ricky Ponting
b)Michael Clerk
c)Shane Watson
d)Brett Lee
Answer: c)Shane Watson

18. Akira Suzuki who won the Nobel Prize 2010 in Chemistry is a nationality of ……….
a)Japan
b)U.K
c)USA
d)Thailand
Answer: a)Japan

19. Tarun Gogoi is the chief minister of ………….
a)Bihar
b)Tripura
c)Assam
d)Meghalaya
Answer: c)Assam

20. The full form of SEZ is special economic Zone. Then what is ESZ?
a)Economic Social Zone
b)Eco sensitive zone
c)Environment Special Zone
d)Economic status zone
Answer: b)Eco sensitive zone

21. Recently huge deposits of natural uranium found in ………….
a)Tamil Nadu
b)Kerala
c)Assam
d)Andhra Pradesh
Answer: d)Andhra Pradesh

22. Recently Central Govt. has decided to extend visa on arrival facility to ……… ASEAN countries from Jan 1, 2011.
a)One
b)Two
c)Three
d)Five
Answer: d)Five

23. Of the following one pair is wrong. Find it.
a)Ven jiabao- Chinese Prime Minister
b)Ashok Gehlot - chief minister of Rajastan
c)K. Radhakrishnan- ISRO chairman
d)Jain commission- Godhra train burning issue
Answer: d)Jain commission- Godhra train burning issue

24. Of the following who wrote the book ‘In Defense of Globalization’.
a)J. Bhagwati
b)J. Hicks
c)J. Robinson
d)J. Stiglitz
Answer: a)J. Bhagwati

25. ‘ADHAR’ is a program of Central Govt to ……………..
a)Develop basic facilities
b)Help ladies and children
c)Provide identity to all Indian residents
d)Provide nutritional support to children
Answer: c)Provide identity to all Indian residents



Post a Comment

 
Top