General Knowledge Questions


1. Orange Prize 2010 was won by whom?
a)Arundhati Roy
b)Hilari Mantel
c)Barbara Kingsolver
d)Aswhin Sanghi
Answer: c)Barbara Kingsolver

2. Recently G-20 Summit was held in ……………
a)Vienna
b)London
c)Pittsburgh
d)Torrento
Answer: d)Torrento

3. Commonwealth Games 2010 was inaugurated by …………
a)Dr. Manmohan Singh
b)Pratibha Pattil
c)Prince Charles
d)Pratibha Pattil & Prince Charles
Answer: d)Pratibha Pattil & Prince Charles

4. Russian Prime Minister Mr. Vladimer Putin formally opened a Pipeline to ……….
a)India
b)Norvey
c)Magnolia
d)China
Answer: d)China

5. As per the Academic ranking of world Universities 2010 which university is considered as the top university?
a)Harvard University
b)Oxford University
c)Cambridge University
d)California Institute of Technology
Answer: a)Harvard University

6. Mr. Paul Kagame was re-elected as the President of …………
a)Spain
b)Rwanda
c)Combodia
d)Switzerland
Answer: b)Rwanda

7. India & …………… signed on an important protocol to the Double Taxation Avoidance Agreement recently?
a)Switzerland
b)U.S.A
c)Japan
d)Bangladesh
Answer: a)Switzerland

8. Aparna Balan is a famous personality related with ……………
a)Film
b)Music
c)Politics
d)Badminton
Answer: d)Badminton

9. NASA announced that the famous Indian- American astronaut Sunita Williams will travel to space for the second time in …………
a)2010
b)2011
c)2012
d)2013
Answer: c)2012

10. Who is the president of International Cricket Council?
a)Jagmohan Dalmia
b)Sharad Pawar
c)Dawid Morgan
d)Sunil Gavaskar
Answer: b)Sharad Pawar

11. India and the ……….. jointly signed on an agreement for co operation on a joint clean Energy research development centre recently.
a)United kingdom
b)United Arab Emirates
c)United States
d)Russia
Answer: c)United States

12. Mr. Kim jong-il is a nationality of ……..
a)Zimbabve
b)Peru
c)North Korea
d)South Korea
Answer: c)North Korea

13. Jnanpith Award for the year 2007 was won by …………
a)Ravindra R kelkar
b)Akhalak Khan Shehariyar
c)M.T. Vasudevan nair
d)O.N.V Kurupp
Answer: d)O.N.V Kurupp

14. Which of the following is not a member of SAARC?
a)Srilanka
b)Myanmar
c)Maldives
d)Nepal
Answer: b)Myanmar

15. Who is the new chairman of the National Human Rights commission?
a)Rajendra Babu
b)P.V Reddy
c)Siriac Joseph
d)K.G Balakrishnan
Answer: d)K.G Balakrishnan

16. Azlan shah Cup is associated with which of the following game?
a)Hockey
b)Golf
c)Volley ball
d)Football
Answer: a)Hockey

17. What is the full form of ATM?
a)Automatic Tally Machine
b)Automatic Tally Mechanism
c)Automated Teller Machine
d)Any Time Money
Answer: c)Automated Teller Machine

18. The Lok Sabha approved a bill giving equal rights to all citizens of India on ……….. 2010.
a)Aug 21st
b)Aug 20th
c)Aug 25th
d)Aug 27th
Answer: b)Aug 20th

19. Keeping the faith was written by:
a)Kushwanth Singh
b)Manoj Pillai
c)P.V Narasimha Rao
d)Somanath Chatterjee
Answer: d)Somanath Chatterjee

20. Jantar Mantar in …………. is recently included in the list of world Heritage.
a)Jaipur
b)Goa
c)Aagra
d)New Delhi
Answer: a)Jaipur

21. David Warren who passed away recently was related with:
a)Bhopal Disaster
b)Hollywood
c)Black box in aeroplanes
d)Statesman
Answer: c)Black box in aeroplanes

22. What is the current salary of US President?
a)40,00 Dollars
b)4,00,00
c)4,00,000
d)800000
Answer: c)4,00,000

23. The prestigious Abel prize for the year 2010 in Mathematics has been awarded to:
a)Vinay Deolalikar
b)John Torrence Tate
c)Ranji H Nagaswami
d)Elon Lindenstrauss
Answer: b)John Torrence Tate

24. Who was crowned Miss Universe 2010?
a)Jenista Campbell
b)Jimena Navarrete
c)Ushoshi Sengupta
d)Stefania Fernandez
Answer: b)Jimena Navarrete

25. The 2016 Olympic Games will be held in ……….
a)London
b)Paris
c)Vienna
d)Rio de janeiro
Answer: d)Rio de janeiro

26. National Sports Day (Indian)is observed on which of the following day every year?
a)11th August
b)15th August
c)29th August
d)5th September
Answer: c)29th August

27. ‘PRADO’ is a famous term associated with …………..
a)Bird
b)Car
c)Aeroplane
d)Mountain
Answer: b)Car

28. Who won the Bronze medal in men’s 10 m air rifle in the world shooting Championship in Munich Germany on july 31 2010?
a)Gagan Narang
b)Abhnav Bindra
c)Rajwardhan Singh Rathode
d)Arjun Atwal
Answer: a)Gagan Narang

29. Maulana Wahibuddin Khan has been coferred the prestigious ………… award.
a)Rajiv Gandhi National Sadbhavana Award
b)Indira Gandhi Award
c)Nehru Peace Award
d)Jnanpith Award
Answer: a)Rajiv Gandhi National Sadbhavana Award

30. Which cricketer was honoured by Indian Air Force by awarding the rank of Group Captain?
a)Kapil Dev
b)Sunil Gavaskar
c)Sachin Tendulkar
d)Harbhajan Singh
Answer: c)Sachin Tendulkar

31. Recently ………… was appointed as UNICEF’s National Ambassador for Promoting child rights and adolescence.
a)Aiswarya Rai
b)Priyanka Chopra
c)Yukta Mukhi
d)Hema Malini
Answer: b)Priyanka Chopra

32. Global Symbol for Indian rupee was designed by whom?
a)D. Subba Rao
b)P. Chidambaram
c)Pranab Mukharjee
d)D. Udaykumar
Answer: d)D. Udaykumar

33. Which film is the Biggest Box Office Hit?
a)Titanic
b)Tomorrow Never Dies
c)Spiderman 3
d)Avatar
Answer: d)Avatar

34. Jindal Steel prepares to set up a subsidiary unit in …………
a)Bolivia
b)Somalia
c)Australia
d)Argentina
Answer: a)Bolivia

35. The Rajya Sabha on …………… 2010 passed a bill to rebuild Nalanda University.
a)14th August
b)21st August
c)22nd August
d)30th August
Answer: b)21st August

36. Which is the most valuable ‘brand’ in the world at present?
a)Microsoft
b)Coco-cola
c)Apple
d)Pepsi
Answer: c)Apple

37. India’s first air conditioned double ducker train has conducted its trial run in between …………..
a)Mumbai-Thane
b)Kochin- kurla
c)Mangalore – Coimbatore
d)Morodabad – Bareli
Answer: d)Morodabad – Bareli

38. Mr. Damian Green who visited India recently is a nationality of …………
a)Japan
b)Britain
c)New Zealand
d)Germany
Answer: b)Britain



Post a Comment

 
Top