General Knowledge Questions


1. Indian origin Kamala Prasad Bissessar elected the first women P.M of …………..?
a)Trinidad
b)Tobago
c)Malaysia
d)Iran
Answer: a)Trinidad

2. CRR is kept in where?
a)In bank itself
b)In RBI
c)Given to finance minister
d)In IMF
Answer: b)In RBI

3. SABLA is……………?
a)A health insurance scheme
b)Poverty eradication scheme
c)Slum eradication scheme
d)Nutritional scheme for girls
Answer: d)Nutritional scheme for girls

4. Takshin Shinavatra is closely associated with ………….?
a)Thailand
b)Germany
c)Kyrgysthan
d)India
Answer: a)Thailand

5. Last G-20 summit held at …………….?
a)N. korea
b)America
c)S. Korea
d)None of these
Answer: d)None of these

6. SDR issued by which of the following institution?
a)RBI
b)PERDA
c)Federal Reserve
d)IMF
Answer: d)IMF

7. Robert Zolick is the M.D of …………?
a)IMF
b)FBI
c)NIA
d)WB
Answer: d)WB

8. Which of the following country legalise same sex marriage?
a)Colombo
b)Bolivia
c)Mexico
d)Argentina
Answer: d)Argentina

9. “Keeping the Faith: memories of a parliamentarian ”, book written by ……….?
a)Fali .S. Narin
b)R.K Narayan
c)M.K Narayan
d)Somnath Chatterjee.
Answer: d)Somnath Chatterjee

10. Which country recently received more loan from WB?
a)Iran
b)Indonesia
c)Bangladesh
d)India
Answer: d)India

11. Which of the following is not included in the core sector?
a)Cement
b)Finished steel
c)Refinery
d)Plastic Industry
Answer: d)Plastic Industry

12. Insurance service provided by various banks is commonly known as…………?
a)Micro finance
b)Merchant banking
c)Bank assurance
d)Investment Banking
Answer: d)Investment Banking

13. Expansion of ARC?
a)Agriculture Research Center
b)Asset Reconstruction Company
c)Asset Rejoining Company
d)None of these
Answer: b)Asset Reconstruction Company

14. Which of the following historic monument in India was included by UNESCO to its world heritage list recently?
a)Taj Mahal
b)Nilgiri railways
c)Jantar mantar
d)India Gate
Answer: c)Jantar mantar

15. Sheila Dikshit is conferred with which of the following award?
a)Tagore award
b)Lokmanya award
c)Saraswathy samman
d)Statemanship award
Answer: b)Lokmanya award

16. 6th chisf of NHRC is…………?
a)S. Qurashi
b)K.G Balakrishnan
c)P.J Thomas
d)V.K Sambath
Answer: b)K.G Balakrishnan

17. Inorder to reduce energy inefficiencies a country that closes some factories including cement, steel etc on their hand. Which of the following nation has taken this environmental friendly decision?
a)China
b)Japan
c)India
d)America
Answer: a)China

18.……….. on Aug 13 signed into law a new border Security Bill proposing a steep hike in some categories of H-1B and c-1 visa fees?
a)Obama
b)Wen jiabo
c)Julia Gillard
d)Ronal Husk
Answer: a)Obama

19. Iran-Pak gas pipeline project is a project of ………… bn dollor?
a)$ 1.8 bn
b)$ 2.7 bn
c)$ 1.7 bn
d)$ 2 bn
Answer: c)$ 1.7 bn

20. Julia Gillard is………….
a)P.M of Japan
b)P.M of Australia
c)President of Australia
d)President of Argentina
Answer: b)P.M of Australia

21. The mascot of cricket world cup 2011 is……………?
a)Tiger
b)Appu
c)Shera
d)Stumpy
Answer: d)Stumpy

22. Who won Micromax ODI tri series beating India?
a)Bangladesh
b)Australia
c)S. Africa
d)Srilanka
Answer: d)Srilanka

23. Which date is observed as Nagasaki day?
a)Aug 16
b)Aug 11
c)Aug 1
d)Aug 9
Answer: d)Aug 9

24. Which of the following nation approved recently the whistle blower bill?
a)Japan
b)China
c)India
d)Korea
Answer: c)India

25. Sudarsan Patnaik is a famous ………….?
a)Environmentalist
b)Violinist
c)Sand Artist
d)Cricket player
Answer: d)Cricket player

26. New head for Bharath Petrolium Corporation Ltd. Is?
a)K.Radhakrishnan
b)E. Saraswath
c)S. Radhakrishnan
d)Krishna Chandran
Answer: c)S. Radhakrishnan

27.Punjabi Scholer Gurudev Singh and Telugu researcher Critic Korlapati Sriramamurthy have been conferred with ………… award?
a)Saraswathi samman
b)Booker prize
c)Sadbhavana Award
d)Bhasha Samman
Answer: d)Bhasha Samman

28.Rangaswami cup is closely associated with which game?
a)Cricket
b)Hockey
c)Tennis
d)Golf
Answer: b)Hockey

29. Which country recently revealed the largest cotton field?
a)China
b)Japan
c)America
d)India
Answer: d)India

30. NATO consist of …………. Countries?
a)27
b)28
c)30
d)17
Answer: b)28

31. 54th National Aquatic Championship held at …………..?
a)Gurgaon
b)Chennai
c)Jaipur
d)Hyderabad
Answer: c)Jaipur

32. Ashok Kumar is closely associated with which of the following game?
a)Golf
b)Tennis
c)Snooker
d)Football
Answer: a)Golf

33. India recently celebrated …………th independence day?
a)64th
b)67th
c)59th
d)65th
Answer: a)64th

34. IMF in its latest “World Economic Outlook”, extended hope for the accelerate growth in India to about ………….% due to robust corporate profits and favourable financial conditions?
a)9%
b)8.5%
c)9.5%
d)10.5%
Answer: c)9.5%

35. China’s air exercise is ………..?
a)Garud
b)MALABAR
c)Invisible Spirit
d)Vangaurd
Answer: d)Vangaurd

36. The book “Wide Angle”, is written by?
a)Sachin
b)Bradman
c)Anil Kumble
d)Vinod Kambli
Answer: c)Anil Kumble



Post a Comment

 
Top