Important GK Questions


1. Number of countries attended in 19th commonwealth games held in India.
a)81
b)74
c)67
d)71
Answer: d)71

2. A “Green drake” is:
a)Green fine-flavored variety of plum
b)A type of duck or drake with pale green Plumages
c)A common Mayfly
d)A jealous person
Answer: c)A common Mayfly

3. Author of the book “Antony and Cleopatra”
a)William Shakespeare
b)George Bernard Shaw
c)John Milton
d)Robert Frost
Answer: a)William Shakespeare

4. Recipient of ‘Dada Sahib Phalke Award’ of 2009
a)Dr. Nirmal Kumar
b)Dr. Rama Naidu
c)Shaji N Karun
d)G. Aravindan
Answer: b)Dr. Rama Naidu

5. Name the british postal officer, who is known as ‘first test-tube baby’
a)Kanupriya Agarwal
b)Haritha
c)Robert Edward
d)Louis Brown
Answer: d)Louis Brown

6. The state which has maximum per capita income in India
a)Kerala
b)West Bangal
c)Maharashtra
d)Punjab
Answer: d)Punjab

7. Number of official languages of UNO
a)Eight
b)Six
c)Five
d)Seven
Answer: b)Six

8. First ‘computer virus’:
a)Firewall
b)Elc cloner
c)Norton
d)Kabir
Answer: b)Elc cloner

9. The first Indian women who obtained Pulitzer Prize
a)Natasha
b)Reethador
c)Jumbalahiri
d)Annie Sexton
Answer: c)Jumbalahiri

10. Which is a non statutory Commission in India?
a)Election commission
b)Planning Commission
c)Union Public Service Commission
d)Finance Commission
Answer: b)Planning Commission

11. Who is the author of the book, “The man who divided India”?
a)Rafeeque Zachariah
b)Salmon Rushdie
c)Jaswant Singh
d)Parvez Musharaf
Answer: a)Rafeeque Zachariah

12. National animal of Pakistan:
a)Lion
b)Bengal Tiger
c)Markhor
d)Wild Cat
Answer: c)Markhor

13. India’s smallest National Highway NH 47A passes through:
a)Bhubaneswar
b)Mangalore
c)Patiala
d)Ernakulam
Answer: d)Ernakulam

14. The only temple in India in Gandhiji’s name
a)Chambaran
b)Sambalpur
c)Durgapur
d)Lucknow
Answer: b)Sambalpur

15. The Northern Mountain range of Himalayas:
a)Himadri
b)Sivalik
c)Trans-Himalaya
d)Kailas
Answer: a)Himadri

16.“White goods” are:
a)Cosmetic goods
b)Basic raw materials
c)Durable Consumption goods
d)Gold
Answer: c)Durable Consumption goods



Post a Comment

 
Top