GK Questions


1. For acting in which film did Ben kingsley get the Oscar Award for best actor?
a)Patton
b)Jinnah
c)Picasso
d)Gandhi
Answer: d)Gandhi

2. What is laughing gas?
a)N20
b)HCL
c)CO
d)SO2
Answer: a)N20

3. Booker prize is given in the field of:
a)Adventure
b)Fiction Writing
c)Medicine
d)Science
Answer: b)Fiction Writing

4. Which country organized the Decimal system?
a)Germany
b)India
c)China
d)Greece
Answer: b)India

5. ‘India Wins Freedom’ is from the pen of:
a)Jawaharlal Nehru
b)Subash Chandra Bose
c)Mahatma Gandhi
d)Maulana Abul kalam Azad
Answer: d)Maulana Abul kalam Azad

6. Who was the first Indian to enter the Indian civil service?
a)Surendranath bannerjee
b)Rabindra Nath Togore
c)Sathyendra Nath Tagore
d)Bipin Chandra Pal
Answer: c)Sathyendra Nath Tagore

7. Prof. Amarthya sen won Nobel Prize for:
a)Economics
b)Peace
c)Medicine
d)Physics
Answer: a)Economics

8. The language in which Sangam literature written:
a)Pali
b)Sanskrit
c)Prakrit
d)Tamil
Answer: d)Tamil

9. Which country apart from India, celebrates its independence day on 15th August?
a)Pakistan
b)Sri lanka
c)South Korea
d)Nepal
Answer: c)South Korea

10. The first Indian to win Nobel prize:
a)J.C Sudarsan
b)Mother Theresa
c)Rabindranath Tagore
d)Amarthya sen
Answer: c)Rabindranath Tagore

11. A royal Muslim family of kerala?
a)Zamorins
b)Arackal
c)Chirackal
d)Kayamkulam
Answer: b)Arackal

12. Who among the sfollowing is known as ‘Fuhrer’?
a)Napoleon
b)Bismark
c)Hitler
d)Sir Winston Churchill
Answer: c)Hitler

13. Which city in India was planned by Swiss architect Mont Corbusier?
a)Delhi
b)Chandigarh
c)Nagpur
d)Udaypur
Answer: b)Chandigarh

14. Name the river that empties itself into the Rann of Kutch?
a)Luni
b)Tapti
c)Narmada
d)Godavari
Answer: a)Luni

15. Which among the following is the northern mountain range of the Himalayas?
a)Siwalic
b)Himadri
c)Himachal
d)Trans Himalayas
Answer: b)Himadri

16. Which is the closest planet to the sun?
a)Mercury
b)Moon
c)Earth
d)Venus
Answer: a)Mercury

17. Who painted the famous picture called the Sun Flowers?
a)Monet
b)Manet
c)Van Gogh
d)Vermeer
Answer: c)Van Gogh

18. Which element is the most abundant in the Solar System?
a)Oxygen
b)Chlorine
c)Nitrogen
d)Hydrogen
Answer: d)Hydrogen

19. Kyoto Conference was held in:
a)1992
b)1993
c)1996
d)1997
Answer: d)1997

20. ‘Universal Donor’ is blood transfusion belongs to the blood group:
a)A
b)B
c)O
d)AB
Answer: c)O

21. Parsec is the unit of:
a)Density
b)Distance
c)Momentum
d)Time
Answer: b)Distance

22. What does a phillumenist collect:
a)Old coins
b)Flags
c)Matchbox labels
d)Cigarette Boxes
Answer: c)Matchbox labels

23. The country that suffered greatest loss of life in World War II:
a)Japan
b)Germany
c)Russia
d)Italy
Answer: c)Russia

24. Which river crosses the equator twice:
a)Amazon
b)Congo
c)Nile
d)Orinoco
Answer: b)Congo

25. Cocos Nucifera is:
a)A soft drink
b)A travel agency
c)The Coconut tree
d)The crow
Answer: c)The Coconut tree

26. The smallest ocean in the world is:
a)Pacific ocean
b)Indian ocean
c)Atlantic ocean
d)Arctic ocean
Answer: d)Arctic ocean

27. Who can dissolve the Rajya Sabha:
a)President
b)Vice-President
c)Lok Sabha
d)Nobody
Answer: d)Nobody

28. Dilwara Temples are situated in:
a)Orissa
b)Mount Abu
c)Bihar
d)West Bengal
Answer: b)Mount Abu



Post a Comment

 
Top