Bank Exam GK Questions


1. One of the famous personality Mr. Milan Banerjee passed away recently. Who was he?
a)Former A.G of India
b)Writer
c)Journalist
d)Social worker
Answer: a)Former A.G of India

2. Australian Federal police opened its first office in …………..?
a)Chennai
b)Mumbai
c)Bangalore
d)Delhi
Answer: d)Delhi

3. ……………. Bans niquab (The full Islamic veil, that reveals only a women’s eyes) at universities?
a)Egypt
b)Syria
c)Afghanistan
d)Pakistan
Answer: b)Syria

4. ADB raises Asia’s GDP forecast to ………….?
a)7.8%
b)6.9%
c)7.9%
d)6.8%
Answer: b)6.9%

5. Recently one rupee bank a/c scheme introduced by?
a)SBI
b)PNB
c)OBC
d)Federal Bank
Answer: a)SBI

6. Who became the first man to take 800 test wicket?
a)Anil Kumble
b)Shane Warne
c)Muthaiah Muraleedharan
d)Allan Border
Answer: c)Muthaiah Muraleedharan

7. In which field, Ramnath Goenka Award is given?
a)Sports
b)Arts
c)Journalism
d)Social Worker
Answer: c)Journalism

8. A renowned Indian building got ISO 1400/2002 certificate. Which building?
a)Rashtrapathi Bhavan
b)Supreme Court Building
c)Taj Mahal
d)Red Fort
Answer: a)Rashtrapathi Bhavan

9. Indra Nooyi and ……………… selected among 30 most inspiring women by Forbes?
a)Sonia Gandhi
b)Arundhati Roy
c)Kiran Bedi
d)Sheila Dikshit
Answer: b)Arundhati Roy

10. Which member country suspended from commonwealth nations group?
a)Afghanistan
b)Pakistan
c)Fiji
d)Uganda
Answer: c)Fiji

11. Expand SATA, in context of computer based drives?
a)Semi Advanced Technological Advancement
b)Serial Advanced Technological Advancement
c)Serial Advanced Technological Arrangement
d)Self Advance Technological Arrangement
Answer: b)Serial Advanced Technological Advancement

12. The world’s largest farmer’s co-operative?
a)IFACO
b)IFFAO
c)IFFCO
d)IFFCAO
Answer: c)IFFCO

13. Acknowledging India’s commitment to economic and fiscal reforms, global rating agency moody’s upgraded its sovereign local currency from …………. To …………….?
a)Ba2 to Bc1
b)Bc1 to Ba2
c)Ba2 to Ba1
d)Ba1 to ba2
Answer: c)Ba2 to Ba1

14. Alex Higgins, who has died at 61 , was genius in which sports field?
a)Hockey
b)Golf
c)Snooker
d)Football
Answer: c)Snooker

15. Hybrid products which combine life insurance cover with market investments through mutual funds is called ………..?
a)Bank assurance
b)ULIP
c)Unit plus plans of LIC
d)None
Answer: b)ULIP

16. Who has the most test hundreds at a single venue?
a)Sachin Tendulkar
b)Sourav Ganguly
c)Gautam Gambhir
d)Mahela Jayavardhane
Answer: d)Mahela Jayavardhane

17. SBI ties up with…………… to offer banking services, by connecting directly to SBI’s core banking system?
a)Oxigen Services Pvt.Ltd.
b)Credit information Bureau of India Ltd
c)PNB Pariba
d)SKS Pvt Ltd
Answer: a)Oxigen Services Pvt.Ltd.

18. Which bank was recently got 100% CORE banking facility?
a)SBI
b)Federal Bank
c)Canara Bank
d)PNB
Answer: c)Canara Bank

19. ………….. received super brand of UAE award?
a)Jos Alukkas
b)Prince Jewellery
c)Joy Alukkas
d)Josco
Answer: c)Joy Alukkas

20. Who got Amity award?
a)Sheila Dikshit
b)Arundhati Roy
c)Priya Dutt
d)Saina Nehwal
Answer: c)Priya Dutt



Post a Comment

 
Top